wtorek, 22 sierpnia 2023

Francja na talerzu

 No nareszcie! Zupełnie nie rozumiemy,, dlaczego "Italia na talerzu" została wydana jako pierwsza😉


Zapowiedź 

Wydawnictwo Znak Koncept


➡️


Vademecum kuchni francuskiej.


Znajdziesz tu wszystko, co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji.



Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana?

Kto mieszka w serze casgiu merzu?

Czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji?

Ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu?

Jakie cukierki kupił w Galii Asterix?

Ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze?

350 zagadnień do rozgryzienia,

1250 specjałów do spróbowania,

375 przepisów do przetestowania,

260 osobistości ze świata francuskich kulinariów, setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot…

Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crêpes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najlepsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek…


Chcesz gotować jak rodowity Francuz?


Z Francją na talerzu będziesz jak chef trzygwiazdkowej restauracji!


Bon appétit!


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz